Select Page

KUALA LUMPUR, 17 DISEMBER 2013 – Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) telah tersenarai sebagai salah satu agensi yang menerima Sijil Penyerahan Projek SAGA Fasa V anjuran Seksyen Khidmat Perunding (SKP) dan Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM) yang berlangsung di Sama-Sama Hotel, Kuala Lumpur International Airport(KLIA) malam tadi . Sebanyak 3 agensi lain yang turut terlibat dalam penerimaaan Sijil Penyerahan Projek SAGA Fasa V iaitu SME Corp Malaysia, Yayasan Pelajaran MARA, dan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP).

Turut berlangsung adalah majlis pengiktirafan kepada agensi yang telah mendapat sijil pematuhan SAGA. Sijil Pematuhan SAGA 2013 ini telah diberikan kepada enam (6) agensi iaitu Lembaga Pelabuhan Bintulu, Perbadanan Putrajaya, Universiti Malaysia Pahang, Malaysian Institute of Road Safety Research (MIROS), Perbadanan Labuan dan Lembaga Kemajuan Wilayah Kedah (KEDA).

Majlis ini telah dirasmikan oleh Timbalan Akauntan Negara Malaysia (Korporat) YBhg. Dato’ Rosini bt Abd Samad dengan dihadiri oleh wakil-wakil agensi, pembekal, wakil-wakil pegawai dan kakitangan JANM. Majlis juga turut diserikan dengan alunan muzik dan tarian pelbagai budaya. Tahniah diucapkan kepada kesemua agensi yang terlibat.